woensdag 6 mei 2015

Guirlande

Ik zocht de betekenis op van guirlande... Gewoon uit interesse.
de guirlande zelfst.naamw. (m./v.) Uitspraak:   [gir'lɑ̃də] Verbuigingen:   guirlande|s (meerv.) slinger van bloemen, groen en/of vruchten Voorbeeld:   `Stenen guirlandes dienden vroeger vaak als versiering op gebouwen.` © Kernerman Dictionaries. 
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/guirlande

Ik zie het niet direct in het jurkje dat ik maakte... maar misschien moet ik er nog een bloemenslinger bij maken?? Dan heb ik een guirlande op het guirlandejurkje.

Het kleedje zag ik al in verschillende mooie versies passeren, zoals hier, hier en hier en het middenstuk met de plooitjes sprak me wel aan. Niets mis met af en toe een gewoon a-lijntje, want ik ben ook wel iemand die graag een snel-klaar projectje maakt, maar nu en dan wil ik wat meer uitdaging. En zo geschiedde... mijn eerste guirlande uit de allereerste LMV is een feit.

Ik koos voor een erg licht stofje dat er wat als jeans uitziet. Als accent gebruikte ik een zomers geel kleurtje. Laat die zon maar komen!!!


Even wat twijfel over welke knopen ik zou gebruiken, maar dat werd vlug verholpen dankzij mijn Instagramvolgers die hun mening gaven! BEDANKT, dames!!

Het bijpassende giletje vond ik vorig weekend in de JBC. Het riempje lag hier nog in de kast van een winterse lange trui die ik enkele jaren geleden kocht voor grote zus.


Kleine zus is klaar om naar de 2 communiefeesten te gaan volgende week!

6 opmerkingen:

 1. Dat is een toppatroontje! Helemaal niet moeilijk en toch iets anders dan een A-lijntje.
  Ready to party!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wauw heel mooi en zeker met het boordje onderaan de rok. Maakt het nog specialer

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Altijd mooi met een contrasterend kleurtje. Dat deed ik ook ;)
  me-timebyseija.blogspot.be/2014/04/een-guirlande-jurk-voor-maud.html

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wow wat een mooie en vrolijke zomerse combo is het zo. Daar gaat ze vast veel plezier van hebben.

  BeantwoordenVerwijderen