maandag 12 mei 2014

Restjesverwerking -deel 3-

ZOOO lang geleden dat ik nog een berichtje postte, maar de reden daarvoor is dat het heel erg druk is geweest met de communie van de oudste dochter. Later meer hierover met natuurlijk ook een foto van haar zelfgemaakte kleedje (en de foto's van de 2 testkleedjes ook natuurlijk)!
Maar eerst nog een restjesverwerking!

Eén van mijn vooropgestelde projectjes is het leeshoekje voor de meisjes.
Daarvoor moet ik de babymatras nog overtrekken met stof.
De stof daarvoor is al geknipt, de rits ligt klaar, de durf is er nog niet!

Wel zijn intussen de 6 kussentjes klaar. Eerst had ik de intentie om die allemaal met dezelfde stof te overtrekken, maar dan zou ik er moeten aankopen en met enkele grote curverboxen vol stofjes, ging ik op zoek naar 6 restjes die groot genoeg waren om er een kussenhoesje uit te maken.

Ik kocht kleine kussentjes bij de Ikea (heeeel goedkoop) en die hebben een afmeting van 35 cm op 35 cm.
Ik had dus per kussentje slechts 35 cm (hoogte) op 85 cm (lengte) nodig. Ik volgde hierbij de beschrijving van Mina Dotter.
Ook voorzag ik per kussentje nog 1.5 m paspel. Dit was nog het duurste van de kussentjes, maar je zou deze ook wel zonder paspel kunnen maken. Toch geeft de paspel net dit beetje extra!

Zie hieronder mijn 6 verschillende restjeskussens!
Wanneer je de kussentjes van de Ikea gebruikt, mag je stof wel niet te doorzichtig zijn, want de kussentjes hebben reeds een motiefje en dan zie je dit erdoor.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten